Minun elämäni

”Isi, sun pitää löytää tyttöystävä”.

Aika ajoin minulta kysellään parisuhdestatuksestani. Ymmärrän sen, sillä olenhan viettänyt elämästäni suurimman osan parisuhteessa. Nyt kuitenkin suhteettomuuteni on tullut siihen ikään, että se on oppinut kävelemään, se osaa jo itsenäisiä leikkejä, se nukkuu kokonaisia öitä, eikä sen läheisriippuvuuden tarve ole enää niin suuri.

Välillä saan suoranaisia kehoituksia statukseni muuttamiseen ja sen ehkä suurin syy ja seuraus on kirjoitukset, joita aika ajoin kirjoitan. Te, jotka ette tässä vaiheessa ymmärrä, mitä tarkoitan, niin kehotan ensin lukemaan kirjoitukseni isä muuntautuu äidiksi, sillä tämä tuleva kirjoitus on jollain tavalla löyhä jatko-osa tuolle kaikelle.
Reilu viikko sitten istuin yläkerran parvekkeella, kun pihalle ilmestyi kaksi vanhaa ystävääni. Niitä näitä siinä jutellessa sain palautteen parvekkeella olevien viherkasvien määrästä. Minä tietenkin käänsin tuon huumorilla omaan tyyliini seksuaalisen suuntautumiseni käännekohdaksi, mutta se ei tällä kertaa pelastanutkaan minua tilanteesta, vaan veti yhä syvemmälle pimenevään pöllönsilmään. Olen kuulemma aikaisemmilla kirjoitteluillani jo antanutkin vähän sellaista mielikuvaa. Tässä vaiheessa on siis hyvä jättää kertomatta innostuksestani pimenevään syksyyn yhdistettynä tuoksukynttilöihin. Ja niin, kerrottakoon kuitenkin, että niitä viherkasveja on parvekkeella kaiken kaikkiaan parisenkymmentä.
Kuten aikaisemmista, niin tästäkin kirjoituksesta voi ehkä päätellä, että asia on alkanut mietityttää minua itseänikin. Viimeisin huomioni tähän kaikkeen outouteen kävi vain pari päivää sitten, kun vaihdoin sänkyyni lakanoita. Lopuksi laitoin siististi päiväpeiton ja heittelin siihen päälle koristetyynyt. Tässä kohtaa todella pysähdyin, nimittäin KORISTETYYNYT! Pahinta tässä kaikessa on, ettei niitä ole yksi, tai kaksi, vaan yhdeksän. Jumalauta YHDEKSÄN koristetyynyä! Heteromiehen sängyssä! 
On sanottu, että lapsen suusta kuulee totuuden. Miksi en aiemmin kuunnellut, sillä jo jokunen aikaa sitten vein pienimmän, nyt esikoulun aloittaneen tyttäreni hammaslääkäriin. Odotushuoneessa istuskellessamme siihen ilmestyi erittäin näyttävän näköinen suuhoidon ammattilainen. Hetken tuota ilmestystä salaa vilkuiltuani käännyin katsomaan tytärtäni. Huomasin, että tuo pieni ihmistaimi tuijottaa tuota samaa hoitajaa. Yhtäkkiä tyttäreni kääntyy katsomaan minua ja sanoo: ”Isi, sun pitää löytää tyttöystävä”. Pieneksi hetkeksi tuo pieni ihminen sai minut täysin sanattomaksi, kunnes sain lopulta kysyttyä, miksi minun pitäisi saada tyttöystävä? Ja niin, lapsen suusta todella kuulee totuuden: ”Ettei sun tarttis nukkua yksin ja sulla olis joku, joka rakastaa sua”. Voi rakas prinsessani, miksi en todella kuunnellut sinua aiemmin?


Kirjoittaja on mies, joka todella kaipaa muutosta elämäänsä ja sitä, että saa olla vain ja ainoastaan mies NAISEN ja miehen välisessä suhteessa.
  •  
  •  
  •  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.